Over Onis

Meedoen is voor veel mensen vanzelfsprekend. Meedoen aan het sociale leven, aan de maatschappij. Wanneer het echter niet vanzelf gaat, is het fijn als iemand je de weg wijst. Iemand die thuis is in Asten en Someren. Zo iemand vind je bij Onis Welzijn.

Wij bieden een helpende hand. Of geven je een steuntje in de rug wanneer je dat kunt gebruiken. Zodat je het daarna weer zelf kan. Of de hulp krijgt die je nodig hebt. Je kunt bij ons terecht met allerlei vragen. Vragen over je persoonlijke situatie of over je financiën. Over je omgeving, de mensen om je heen. En ook als je even niet weet hoe verder moet. Of als je zelf niet weet waar je de hulp kunt vinden die je zoekt.

Neem contact op Bekijk ons team

Wij werken aan het welzijn van mensen. Dat doen we door het initiëren, stimuleren en begeleiden van activiteiten en voorzieningen ter bevordering van welzijn in het algemeen. En in het bijzonder voor kwetsbare groepen.

Vanuit een lokale inbedding bevorderen we zelfredzaamheid. Met minimale inzet van professionele krachten en met maximale inzet van eigen kracht, eigen netwerk en informele zorg.

Zelfredzaam zijn

We werken aan het hoofddoel: sociale en economische zelfredzaamheid. Dat betekent dat mensen zelf de regie kunnen voeren over hun eigen leven. En volwaardig deelnemen aan de samenleving.

Daarvoor zijn belangrijke instrumenten:
• Het vergroten van de zelfredzaamheid
• Het vergroten van de participatie

Onis Welzijn ondersteunt mensen bij het vormgeven van hun eigen leven

Wij zijn de brede welzijnsinstelling van Asten en Someren. We verzorgen het totale pakket van welzijnsdiensten. In Someren verzorgen we ook algemeen maatschappelijk werk. Daarmee voeren we een aantal gemeentelijke taken uit in het sociale domein. We voeren belangrijke elementen uit van de maatschappelijke opdracht die de WMO, de Jeugdwet en de Participatiewet inhouden. In de uitvoering werken we aan het versterken van eigen kracht, preventie en nazorg.

Wij zijn thuis in Asten en Someren.

 

 

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk