Repair Café

Repair Café

Weggooien? Echt niet! In het Repair Café kun je terecht met van alles dat kapot is. Elektrische apparaten, kleding, meubels, serviesgoed, fietsen, speelgoed... Zolang je het maar zelf naar het Repair Café kunt meenemen. Vrijwilligers gaan ermee aan de slag om het gratis te repareren.

Repair Café

In de agenda van deze website zie je wanneer het Repair Café is.

Reparaties aan kapotte spullen

De vrijwilligers zijn vaklieden. Ze hebben kennis van zaken. Zij doen alle mogelijke reparaties. Gereedschap en materialen zijn ook aanwezig. Wat mensen meenemen? Broodroosters, lampen, föhns, fietsen, speelgoed, servies… Alles wat het niet meer doet, is welkom. Voor lichte herstelwerkzaamheden aan kleding is er een naaister aanwezig.

Doel: verkleinen afvalberg

Het Repair Café is bedoeld om de afvalberg te verkleinen. En om andere mensen te ontmoeten. Samen een kop koffie drinken. Misschien kun je zelf een handje helpen bij een reparatie? Samen dingen repareren kan leiden tot hele leuke contacten. Belangrijker nog: we willen met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is. En vaak heel makkelijk.

Waarom een Repair Café?

In Nederland en België gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is. Repareren doen we niet meer zo vaak. Terwijl soms iets na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar is. Spullen worden zo langer bruikbaar gemaakt. En worden niet weggegooid.
Zo beperken we de hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken.

Kennis van repareren behouden

Reparatiekennis verdwijnt snel. Dat is een bedreiging voor een duurzame toekomst. Ook voor de circulaire economie. Daarin gebruiken we grondstoffen telkens opnieuw. Zodat er minder verspilling is. Daarom is er het Repair Café. Mensen met reparatiekennis dragen hun kennis en vaardigheden over aan anderen. En ze krijgen de waardering die zij verdienen.

Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

We organiseren het Repair Cafe samen met voetbalvereniging NWC uit Asten. Inwoners van Asten én Someren zijn welkom.

Ria Kandelaars

Coördinator Vrijwilligerscentrale, Maatschappelijke Stages en Cursussen

Telefoonnummer

(0493) 44 12 56

E-mailadres

r.kandelaars@oniswelzijn.nl

Bereikbaar

ma, wo en do 08.30 - 17.00 uur, di: 13:00 - 17.00 uur

Locatie

Asten en Someren

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk
Crisisdienst maatschappelijk werk buiten kantoortijd

(040) 25 30 350