Budgetbeheer

  • Vragen over financiën
  • Financieel gezond
  • Budgetplan

Budgetbeheer

  • Vragen over financiën
  • Financieel gezond
  • Budgetplan

Lukt het je niet (meer) om zelf je schulden te betalen? Of je financiën op orde te brengen? Dan is Budgetbeheer soms een oplossing. Een instantie beheert (een deel van) je financiën. En regelt de betaling van vaste lasten. We proberen zo samen nieuwe betalingsachterstanden of schulden te voorkomen.

Wij regelen Budgetbeheer voor de gemeenten Asten en Someren. Je kunt voor Budgetbeheer kiezen om uit de problemen te komen. Soms is budgetbeheer verplicht. Dan wordt het je opgelegd door de gemeente. In dat geval ben je verplicht eraan mee te werken.

Budgetplan

Als we budgetbeheer voor je gaan uitvoeren, maken we eerst een plan. Een budgetplan. We kijken samen met je naar je inkomsten, je vaste lasten en overige kosten. En naar mogelijkheden om te sparen.
Daarna stellen we samen vast welk deel van je rekeningen door budgetbeheer betaald worden. En welk bedrag maandelijks beschikbaar is voor jou. Om zelf uit te geven.

Doel van budgetbeheer

De oorzaak van de financiële problemen kan van alles zijn. Het doel van budgetbeheer is altijd hetzelfde. We zorgen er samen voor dat je ‘financieel gezond’ wordt. En kunt blijven. Met zo min mogelijk schulden en betalingsachterstanden. Dat doen we zo, dat het past bij jouw persoonlijke situatie.
We kijken samen met jou naar mogelijkheden. Regelen dat de vaste lasten worden betaald van jouw inkomen. Eventueel maken we betaalafspraken met schuldeisers. Dat geeft je rust en overzicht.

Voor wie is budgetbeheer

Je kiest altijd zelf voor budgetbeheer. Het is vrijwillig. Het is een oplossing als het je zelf niet (meer) lukt je vaste lasten te betalen. Ben je het overzicht kwijt? Ben je met geld aan het ‘schuiven’ omdat er problemen dreigen? Dat geeft stress en onrust.
Budgetbeheer zorgt voor rust en overzicht. En regelt dat de vaste lasten op tijd betaald worden. Zij helpen ook met inzicht in welke rekeningen het belangrijkst zijn.

Kan of wil je zelf je financiën (tijdelijk) niet regelen? Door bijvoorbeeld persoonlijke omstandigheden? Of om gezondheidsredenen? Ook dan kan Budgetbeheer ondersteunen. En een deel van de financiële zorgen uit handen nemen.

Christel de la Combé

Hulp bij Schulden en Hulp bij Formulieren

Telefoonnummer

(0493) 44 12 58

E-mailadres

c.delacombe@oniswelzijn.nl

Bereikbaar

Ma t/m woe: 08.30 - 17.00 uur

oneven weken op do 08.30-17.00 uur

Locatie

Someren & Asten

Henny van den Boomen

Hulp bij Schulden en Hulp bij Formulieren

Telefoonnummer

(0493) 44 12 37

E-mailadres

h.vandenboomen@oniswelzijn.nl

Bereikbaar

di 13.00-17.00 uur

wo t/m vrij: 08.30 - 17.00 uur

Locatie

Asten en Someren

Eva de Jong

Hulp bij Schulden en Hulp bij Formulieren

Telefoonnummer

(0493) 44 12 49

E-mailadres

e.dejong@oniswelzijn.nl

Bereikbaar

ma en wo 08.30-17.00 uur

vrij 08.30-12.30 uur

Locatie

Asten en Someren

Telefoonnummer

E-mailadres

Bereikbaar

Locatie

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk