Jongerenwerk

 • Preventie
 • Straatwerk
 • Stimuleren
 • Sociale vaardigheden

Jongerenwerk

 • Preventie
 • Straatwerk
 • Stimuleren
 • Sociale vaardigheden

Jongerenwerkers ondersteunen jongeren bij het volwassen worden. Zodat zij kunnen opgroeien tot actieve, economische en sociale zelfstandige personen. Ze richten zich op kinderen van 10 tot 23 jaar.

We behartigen belangen van jongeren en geven grenzen aan. En stimuleren hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Daarbij functioneren wij als rolmodel voor de jongeren. Zo bouwen we een vertrouwensband met ze op. Wij richten ons met name op jongeren die uitdagingen hebben bij het opgroeien. Met lichte en zware problematiek.

 • Jongerenwerk op straat
  We zoeken hangjongeren op. We maken contact met ze. En als het nodig is, spreken we ze aan op hun gedrag.
 • Preventie
  Zo dragen we bij aan het voorkomen van problemen in de toekomst. Zoals overlast of radicalisering. Op scholen geven we gastlessen over onderwerpen die spelen bij jongeren. Bijvoorbeeld social media, sexting en groepsdruk.
 • Stimuleren van ontwikkeling
  Zorgen dat jongeren contact hebben met andere jongeren. En werken aan hun sociale vaardigheden. Of hun talenten kunnen ontwikkelen. We helpen ze bij het aanpakken van persoonlijke of sociale problemen en het vinden van toekomstperspectief. Zodat ze zelf actief onderdeel van de samenleving gaan uitmaken.

Cursussen en trainingen

We bieden verschillende cursussen aan. Individueel, in groepen of op scholen.

 • Girls Talk/Make a Move – Voor meiden (Girls Talk) en voor jongens (Make a Move) van 14 t/m 18 jaar. Zij leren grenzen en wensen aangeven. Op het gebied van vriendschap en verliefdheid. We hebben het over relaties en seksualiteit. En bewustwording van waarden en normen.
 • Rots en watertraining – Deze training gaat over zelfbeheersing, zelfkennis en zelfvertrouwen. Jongeren leren weerbaarder te zijn. Ze ontwikkelen positieve vaardigheden. Omgaan met boosheid, andere emoties. Ook leren ze nee durven zeggen en grenzen aangeven.
 • Meiden venijn – Merk je als leerkracht dat er iets speelt tussen meisjes? Vind je het lastig om precies te benoemen wat het is? Dat is begrijpelijk. Pestgedrag van meisjes speelt zich vaak af ‘onder de oppervlakte. Hoe pak je dat aan? Hoe verschillend is pestgedrag van jongens en meisjes?
 • ChangeZ – Merk je dat jouw kind (of kinderen in je klas) het spannend vind(en) om naar de middelbare school te gaan? Zijn ze daardoor onrustig of onzeker? ChangeZ is een goede voorbereiding. We leggen de veranderingen die komen uit. En er is uiteraard veel ruimte voor vragen.

Heb je een vraag? Of wil je meer informatie hierover? Weten of iets passend is? Bel of mail ons gerust.

 

MatchMentor

Een MatchMentor is een steuntje in de rug voor jongeren tussen 10 en 23 jaar. (Jong)volwassenen zetten vrijwillig hun ervaring in om jongeren vooruit te helpen. De MatchMentor begeleidt de jongere bij zijn/haar vraag. Dat kan gaan om sociaal contact, pestgedrag of zelfvertrouwen. Maar ook om leren plannen of bij de invulling van vrije tijd. Soms voor een luisterend oor of simpelweg wat extra aandacht in een moeilijke (thuis)situatie. Meer informatie hierover staat op deze site onder ‘MatchMentor’.

 

Preventief sociaal werk loont

De gemeente Asten heeft onderzoek laten doen naar de opbrengsten van preventie en het voorliggend veld. Uit dat onderzoek blijkt dat sociaal werk aan de voorkant geld oplevert. We zijn heel trots op de grote rol die Onis-medewerkers hierin spelen: de jongerenwerkers, dorpsondersteuners, medewerkers voorportaal en buurtsportwerker/vrijwilligerscentrale.

Hoe dat komt? Elke euro aan subsidiegeld levert op andere terreinen een bezuiniging op. Die bezuiniging komt vooral ten gunste aan de gemeente. Vooral jongerenwerk scoort daarbij goed. Een formatie (in Asten) van slechts 28 uur per week realiseert een bezuiniging van bijna 6 ton!

Benieuwd naar het rapport en de bijbehorende cijfers? Het volledige rapport is hier in te zien: deel 1 en deel 2.

Stan van Kampen

Jongerenwerker

Telefoonnummer

0493 - 44 12 31

E-mailadres

s.vankampen@oniswelzijn.nl

Bereikbaar

maandag t/m vrijdag

Locatie

Asten en Someren

Mahan Bagh

Jongerenwerker

Telefoonnummer

(06) 57 03 33 14

E-mailadres

m.bagh@oniswelzijn.nl

Bereikbaar

ma t/m do van 12.00 tot 20.00 uur

Locatie

Asten en Someren

Keshia van Venrooij

Maatschappelijk werker

Telefoonnummer

0493 44 12 41

E-mailadres

maatschappelijkwerk@oniswelzijn.nl

Bereikbaar

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Locatie

Someren

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk
Crisisdienst maatschappelijk werk buiten kantoortijd

(040) 25 30 350