AutoMaatje

automaatje
Sinds november 2018 vervoeren AutoMaatjes van Onis Welzijn minder mobiele plaatsgenoten uit Asten en Someren. Minder mobiel zijn kent veel vormen. Ons uitgangspunt is dat je minder mobiel bent, als je niet altijd meer daar kunt komen waar je graag zou willen zijn.

Op 12 november is Onis Welzijn i.s.m. ANWB het project AutoMaatje Asten-Someren gestart. Hierbij vervoeren vrijwilligers in hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten tegen een vergoeding van €0,30 per kilometer. We willen hiermee bereiken dat iedereen kan blijven deelnemen aan het sociaal-maatschappelijke leven.

Onis Welzijn organiseert in samenwerking met de ANWB AutoMaatje Asten-Someren. Zodat mensen zo veel en zo lang mogelijk kunnen blijven deelnemen aan het sociaal-maatschappelijk leven. Daarvoor is het kunnen bereiken van het eigen sociale netwerk belangrijk. Juist dit blijkt soms lastig voor mensen die minder mobiel zijn. Vervoer voor een bezoek aan de arts is vaak gemakkelijker te regelen dan vervoer naar een kaartmiddag of een vriend(in).

Een AutoMaatje kan voor zowel een bezoek aan het ziekenhuis als voor een verjaardagsbezoek worden ingezet.

Hoe werkt het?
Een AutoMaatje vervoert in zijn/haar eigen auto een minder mobiele plaatsgenoot, tegen een vergoeding van €0,30 per kilometer. Wie gebruik wil maken van AutoMaatje Asten-Someren, neemt uiterlijk twee werkdagen van tevoren contact op om de rit aan te vragen.

Video's | Maatjes

© Onis Welzijn

Hoofdmenu