Omgaan met iemand met de ziekte dementie = VOL

Omgaan met een persoon die de ziekte dementie heeft, is niet altijd gemakkelijk. Naast geheugenproblemen leidt dementie ook tot gedragsveranderingen en – stoornissen. De cursus leert inzien waarom mensen met deze ziekte zich anders gaan gedragen. En hoe je daarmee kunt omgaan.

Je krijgt kennis en enkele vaardigheden die het omgaan met de ziekte vergemakkelijken en helpen begrip te krijgen. Dit alles ondersteund door beeldmateriaal.

Vier bijeenkomsten
De eerste drie bijeenkomsten gaan over het begrip dementie. De verschijnselen, het verloop van de ziekte en uitleg over diverse benaderingswijzen.
De 4e bijeenkomst is praktisch. Deze biedt de mogelijkheid om langer stil te staan bij en van gedachten te wisselen met de medemantelzorgers over tips en activiteiten. We kunnen leren van elkaar.

De cursus biedt niet op alle vragen een pasklare oplossing, omdat dementie zich bij elke persoon anders manifesteert.

LET OP: Deze cursus is alleen voor mantelzorgers die zorgen voor iemand uit Someren. Per familie kunnen maximaal 2 personen deelnemen. Aanmelden is verplicht.

De cursus wordt gegeven in De Ruchte.

 

Inschrijven

Omgaan met iemand met de ziekte dementie = VOL

Tijden

19.00 - 21.00 uur

Locatie

Laan ten Roode 71a

5711 GB Someren

Kosten

€40 per persoon voor vier bijeenkomsten per deelnemer

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk