Samen opbloeien in Asten: ontdek en ontmoet Asten, anderen en jezelf

Op zoek naar activiteiten buiten de deur, maar weet je niet goed waar te beginnen? Onis Welzijn start in april in Asten met een training die jou een stapje verder helpt. Tijdens de training bezoek je in een groep verschillende plekken, ga je sfeerproeven. En leer je herkennen wat er passend is voor jou en waar je goed in bent.

 

10 weken, 10 plekken, 10 activiteiten
De deelnemers komt wekelijks bij elkaar. De groep bezoekt gedurende 10 weken verschillende plekken en doet allerlei activiteiten samen. “We merken dat veel mensen in Asten behoefte hebben om andere mensen te ontmoeten, maar niet altijd goed weten welke plek of activiteit passend is”, vertelt Suzan Pennings, dorpsondersteuner in Asten. Samen met de coördinator van de vrijwilligerscentrale Ria Kandelaars stelde zij een gevarieerd programma op. Daarin gaan deelnemers aan de slag met de omgeving en met zichzelf.

 

Passende activiteiten
“We investeren daarom vooral in positief kijken naar jezelf en een respectvolle sfeer in de groep. Om te weten wat bij je past, is het belangrijk dat je ontdekt waar jij energie van krijgt.” vertelt Suzan Pennings. “Als je ervaart waar jouw kracht ligt, krijg je immers ook meer zin om daar iets mee te gaan doen. Door met een groep op diverse plekken te gaan kijken, krijg je vanzelf een beeld van de sfeer en het aanbod. Dan leer je welke plekken passend voor je zijn. Door het in een groep aan te pakken hoef je dit niet in je eentje uit te vogelen. En je krijgt van de groep ook feedback over jezelf en over waar je goed in bent. Daar kunnen verrassende dingen uitkomen!”.

 

Beperkt aantal deelnemers
Er is slechts beperkt plek in de training. ‘We laten maximaal 12 deelnemers toe en vinden het belangrijk dat iedereen ook alle 10 de bijeenkomsten aanwezig is. Alleen dan kun je de andere deelnemers goed leren kennen en wellicht kun je elkaar na afloop verder helpen’, aldus Suzan die voor haar komst als dorpsondersteuner in Asten, deze aanpak al diverse keren succesvol heeft toegepast in Eindhoven.

De training start op donderdag 13 april van 9.30 – 12.30 uur in ’t Kwartier. De training telt 10 bijeenkomsten op dezelfde dag en tijd, met uitzondering van de meivakantie en hemelvaartsdag. Wil je deelnemen of meer informatie? Stuur vóór 30 maart een mail naar s.pennings@oniswelzijn.nl. Suzan bellen of appen kan ook op nummer 0493 – 441232. Er volgt eerst een persoonlijke kennismaking met de trainers Suzan of Ria, voordat de training start.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk
Crisisdienst maatschappelijk werk buiten kantoortijd

(040) 25 30 350