Vrijwilligers vertellen

Jorn vertelt: "Ons evenement is elk jaar weer een feest"

Ik spreek Jorn van Laarhoven (29) over het succes van ‘Spel zonder grenzen’. Een evenement dat eens per jaar in Asten wordt georganiseerd en waar zo’n 40 tot 50 maatschappelijke stagiaires en ruim 90 vrijwilligers actief zijn.

IMG 2807

Op de vraag wat het succes van zoveel inzet is, antwoordt Jorn: ‘ik sta zelf op school voor de klas en kan met enthousiasme vertellen waarom het leuk is om te komen helpen. Verder zijn de vrijwilligers van verenigingen uit Asten en Someren.

Vrijwilligers die komen helpen kunnen zo een extra centje voor de eigen vereniging verdienen. Een echte win-winsituatie’. Jorn vertelt dat de werving niet zomaar vanzelf gaat, hij steekt hier veel energie in, maar elk jaar opnieuw lukt het weer om, samen met medebestuurslid Miranda Hurkmans, voor alle vrijwilligerstaken vrijwilligers te vinden. 

‘Het vrijwilligerswerk dat we bieden is leuk om te doen en ieder heeft daarin ook eigen inbreng. De mensen vinden ons evenement zo leuk, dat ze eigenlijk liever willen meedoen als deelnemer. Leerlingen blijven vaak hangen en komen terug. Leuk is dus het toverwoord’ vertelt Jorn.

Op de vraag: ‘wat krijgen de mensen nog meer terug, behalve een hoop plezier, geeft Jorn aan: ‘alle vrijwilligers krijgen een T-shirt, we zorgen voor eten en drinken, er is een 16+feestavond en men vindt de taken erg leuk’. Jorn geeft aan dat er zo’n 96 teams zijn, dus dat er veel te doen is voor de vrijwilligers. Je komt de vrijwilligers tegen achter de bar, bij de ingang, bij de fietsenstalling, bij het opbouwen en afbreken, als jurylid maar ook bij de toiletten en vooral ook bij de spellen. Wil je als vereniging meehelpen en zo een extra centje bijverdienen, meldt je dan bij jorn@spelzondergrenzen.com Het evenement vindt weer in juni 2018 weer plaats.

Video's | Vrijwilligerswerk

© Onis Welzijn

Hoofdmenu