Maatschappelijke Stages

Wat is Maatschappelijke Stage

De volgende vragen helpen bij het bedenken of de klus die je in gedachten hebt écht een maatschappelijke stage is.

Doe je de klus voor jezelf of voor een ander?
Maatschappelijke stage doe je niet voor jezelf, maar voor een ander! Je mag het zelf wel leuk vinden; dat is heel belangrijk.

Maar het gaat er om dat je iemand anders helpt!
Een beroepsgerichte stage doe je wel meer voor jezelf. Je leert vaardigheden die je nodig hebt om later een beroep uit te kunnen oefenen.

Kan je iets extra's betekenen?
Probeer met je maatschappelijke stage iets extra's voor een ander te betekenen. Doordat jij tijd hebt (je stageuren) kan je iets doen wat anders niet gedaan zou kunnen worden, omdat er bijvoorbeeld te weinig vrijwilligers zijn.

Voor wie doe je de stage? Wie help je ermee?
Het is heel leuk als je een maatschappelijke stage kan doen voor iemand die dat echt nodig heeft. Denk aan zieke of oudere mensen, kinderen, gehandicapten, asielzoekers. Het kan ook zijn dat je een organisatie helpt die zich weer inzet voor andere mensen of bijvoorbeeld zieke dieren.

Krijg je geld voor de klus?
Je verdient geen geld met de werkzaamheden die je uitvoert in je stage. Het gaat om vrijwilligerswerk en dat is wat anders dan een bijbaantje. Tijdelijk geen geld krijgen voor werk dat je normaal gesproken betaald doet, is geen maatschappelijke stage.
Soms krijgen vrijwilligers wel een vergoeding of een kleine attentie. Dit mag wel, maar hoeft niet

Video's | Maatschappelijke Stage

© Onis Welzijn

Hoofdmenu