Buurtsportwerk

Wandelingen voor mensen met lichte dementie

Op het moment dat iemand te horen krijgt dat hij of zij dementie heeft, ontstaat er een zoektocht. Wat gaat er gebeuren, hoe verloopt dit proces? Maar ook: wat kan ik nog allemaal doen? 
Wandelen is vaak een prettige bezigheid die men heel lang kan blijven doen. 

Frisse lucht, beweging, buiten zijn en aandacht voor de natuur is goed voor de gezondheid en vermindert stress. Daarom organiseert Onis Welzijn samen met de IVN natuurwandelingen voor mensen met een lichte vorm van dementie.

Wat houdt dit in?
Twee getrainde natuurgidsen van IVN Asten/Someren begeleiden vier maal een wandeling met een groep van 6 – 8 deelnemers. Naast het wandelen komt de natuurbeleving uitdrukkelijk aan bod. Deelnemers kunnen individueel of samen met hun partner of mantelzorger deelnemen. 

De wandelingen duren ongeveer 1,5 a 2 uur. 

Kosten
De eerste 4 bijeenkomsten zijn gratis, na deze bijeenkomsten bespreken we met u of het bevalt en of u wilt doorgaan. Voor vervolg wandelingen zullen we een kleine bijdrage vragen. 

Aanmelden en verdere informatie
Wilt u mee gaan wandelen of heeft u nog vragen, neem dan contact op met Truus van Otterdijk, contact
Na aanmelding vindt er een kennismakingsgesprek plaats met u en eventuele partner/mantelzorger en de 2 natuurgidsen. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of de wandelingen aan uw verwachtingen voldoet. Als er zaken zijn waar tijdens de wandeling rekening mee gehouden moet worden dan kunt u dit in het gesprek doorgeven.

Data
Donderdag, eens in de twee weken van 10.00 tot 12.00 uur
De start is in het voorjaar 2018. 

Plaats
Vertrek vanaf het kantoor van Onis, Kerkstraat 10 in Asten.

Video | Buurtsportwerk

© Onis Welzijn