Bewegen

Di-fiets(t) in Asten

 

Wat is een Di-fiets
Fietsen zonder tegenwind, valpartij of lekke band? Dat kan voortaan in Asten.
De Di-fiets is een hometrainer of ander trapmechanisme gekoppeld aan een beeldscherm. Op het moment dat er getrapt wordt, komt het beeld in beweging. Op het moment dat men stopt met trappen, komt het beeld tot stilstand; 'net echt'. De film die voorbijkomt is van Asten. U kunt kiezen voor 10, 20 of 30 minuten fietsen door het centrum van Asten, of 10, 20 of 30 minuten door het buitengebied.

 

De Di-fiets is geplaatst binnen 2 woonzorglocaties in Asten:
- Hof van Bluyssen, Wilhelminastraat 29 in Asten, (0493) 32 84 44
Hier staat een grondfiets waarmee je rechtstreeks vanuit een (rol)stoel kunt trappen.
- De Lisse, Deken Meijerstraat 1 in Asten, Tel. (0493) 32 95 00
Hier staan 2 hometrainers. Wellicht in de toekomst aangevuld met een grondfiets.


Waarom een di-fiets
Om kwetsbare ouderen en mensen met een beperking meer en beter in beweging te krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op het geheugen, de stemming en het dag/nacht ritme.


Voor wie

Alle mensen die om wat voor reden dan ook niet meer makkelijk zelfstandig buiten kunnen fietsen. Dat kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met een beperking.
Naast de ouderen uit de twee woonzorglocaties (waar de Di-fietsen zijn geplaatst) wordt de fiets ook nadrukkelijk opengesteld voor alle kwetsbare ouderen uit Asten en mensen met een beperking. Kom vrijblijvend binnen om een proefritje te maken of gewoon eens te kijken, u bent van harte welkom.

Dit project is onderdeel van Onis Buurtsportwerk en werd mede mogelijk gemaakt door: Savant Zorg, De Lisse, Amaliazorg, Hof van Bluyssen, Quartz, transmuraal centrum regio Helmond, Rabobank, Coöperatiefonds Asten, Fonds Sluyterman van Loo en Fonds RCOAK

Meer weten? Onis Welzijn, Silvia Bouwmans, contact.

 

Video | Bewegen Senioren

© Onis Welzijn