AutoMaatje

Er zelf op uit met AutoMaatje

automaatje
Sinds november 2018 vervoeren AutoMaatjes van Onis Welzijn minder mobiele plaatsgenoten uit Asten en Someren. Minder mobiel zijn kent veel vormen. Ons uitgangspunt is dat je minder mobiel bent, als je niet altijd meer daar kunt komen waar je graag zou willen zijn.

Het aantal mensen dat gebruik wil maken van AutoMaatje is groot, het voorziet duidelijk in een behoefte. Met name de persoonlijke begeleiding van deur tot deur en het sociale contact ervaren mensen als heel plezierig.

In de ruim twee maanden dat AutoMaatje bestaat, hebben 30 vrijwilligers inmiddels zo’n 100 ritten gereden, voor 37 unieke deelnemers. Dit varieert van een afspraak in het ziekenhuis, op de koffie bij een dierbare, een wekelijks bezoekje aan de kapper of de kaartclub tot het aaien van eigen pony’s. De reacties van zowel deelnemers als chauffeurs zijn hartverwarmend.

AutoMaatje is een vervoersservice. Je betaalt een vergoeding van € 0,30 per km voor vervoer naar plaatsen waar je moet zijn, maar nadrukkelijk ook naar daar waar je graag wilt zijn. Om die dingen te kunnen (blijven) doen die het leven kleur geven.

Klik hier voor een goed beeld van Automaatje (met dank aan Siris).

Ook een rit aanvragen met AutoMaatje?
Vraag die dan minimaal 2 werkdagen van tevoren aan op (0493) 44 12 66. 
We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur.


© Onis Welzijn