OuderSupport

OuderSupport, een steuntje in de rug voor ouders

Ieder gezin heeft het wel eens moeilijk. Dat kan komen door ziekte binnen het gezin, extra zorg die nodig is voor de kinderen, niet zoveel contact met vrienden/familie of zorgen over de opvoeding van je kinderen. Vaak zijn deze problemen zelf op te lossen. Maar soms is het heel fijn als je iemand hebt die er in zo’n situatie voor jou is.

Een vrijwilliger van OuderSupport kan je dit steuntje in de rug geven. Er voor jou zijn met een luisterend oor of een helpende hand. Samen met jou kijken naar hoe je contact kunt maken met mensen in de buurt, helpen bij allerlei praktische zaken, helpen met de organisatie van het huishouden, je ondersteunen bij de opvoeding van je kinderen of advies geven bij vragen die je hebt.

De vrijwilliger van OuderSupport is erg betrokken en begaan met jou en je gezin en staat één dagdeel in de week voor je klaar.

Past dit bij mij? 
Wanneer je denkt dat je een ondersteuningsvraag hebt waarbij een vrijwilliger van OuderSupport je kan helpen, kun je contact opnemen met coördinator Ellen van Heugten om hier, geheel vrijblijvend, over te praten. 

Hoe gaat het in zijn werk
1. Vrijblijvend intake gesprek: Ellen komt bij je op huisbezoek om samen te kijken of een vrijwilliger van  OuderSupport bij jullie wensen/ ondersteuningsvraag past.
2.      Ellen gaat op zoek naar een vrijwilliger die  bij jullie (wensen/ondersteuningsvraag)  past.
3.      Kennismaking met de vrijwilliger.
4.      Telefonisch contact om te vragen of er een  klik is na de kennismaking. Zowel bij de  ouders als bij de vrijwilliger.
5.      Afspraken maken tussen ouders en  vrijwilliger om de (wekelijkse)  ondersteuning op te starten.
6.     (Telefonisch) evaluatiegesprek na 6 weken.

De vrijwilliger ondersteunt je in een periode van 3 maanden tot ongeveer één jaar. In die periode zijn er regelmatig evaluatie gesprekken en kun je tussentijds altijd bij Ellen terecht met vragen of opmerkingen.

Meer weten of aanmelden
Ellen van Heugten, contact

 

© Onis Welzijn