Cursus ‘Omgaan met iemand met de ziekte dementie’

Cursus ‘omgaan met iemand met de ziekte dementie’

Omgaan met een persoon die de ziekte dementie heeft, is niet altijd gemakkelijk. Naast geheugenproblemen leidt dementie ook tot gedragsveranderingen en – stoornissen. Iemand gaat zich anders gedragen. Waarom doen ze dat? Hoe werken de hersenen in het hoofd van iemand met dementie. Daarover gaat deze cursus die Onis Steunpunt Mantelzorg organiseert voor inwoners van Someren.

Vier bijeenkomsten
Tijdens de eerste drie bijeenkomsten gaat u aan de slag met het begrip dementie, de verschijnselen, het verloop van de ziekte en uitleg over diverse benaderingswijzen. De vierde bijeenkomst is praktisch en biedt de mogelijkheid om langer stil te staan bij en van gedachten te wisselen met de medemantelzorgers over tips en activiteiten. We kunnen leren van elkaar.

Kennis en vaardigheden
De cursus biedt kennis en enkele vaardigheden die het omgaan met de ziekte vergemakkelijken en helpen begrip te krijgen. Dit alles ondersteund door beeldmateriaal.
De cursus biedt niet op alle vragen een pasklare oplossing, omdat dementie zich bij elke persoon anders manifesteert. 

Data en kosten
De cursus wordt op vier woensdagen gegeven: 14, 21, 28 september en 5 oktober. Elke bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in De Ruchte. Deelname kost 15 euro per persoon.  

–> De cursus is alleen voor mantelzorgers uit Someren. Per familie kunnen maximaal 2 personen deelnemen.

Aanmelden
Aanmelden voor deze cursus is verplicht. Dit kan tot 1 september 2022 bij Jenny van Keulen van het Steunpunt Mantelzorg in Someren: 06 18 81 93 54 of j.vankeulen@oniswelzijn.nl.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Bereikbaar van 08:30 tot 12:30 uur

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk