Cursus filosofie en de kunst van de goede vragen stellen

In september start een nieuwe cursus filosofie van het Cursushuis van Onis Welzijn. Deze cursus gaat over grote denkers uit verleden en heden en maakt een verbinding tussen filosofie, de actualiteit en de vragen van de cursisten. Het Varendonck College biedt de cursus – gegeven door Ruud Heesen, docent van dit vak – aan geïnteresseerden uit Asten, Someren en omgeving aan.

Wijsheid en waarheid
De cursus is breed en beschouwt vele invalshoeken. “Er zijn meerdere manieren om naar de waarheid te kijken. De invalshoeken bieden een breder perspectief. Je leert je te verplaatsen in de positie van anderen. De waarheid is symfonisch”, vertelt Ruud Heesen. “Filosofie staat voor de liefde voor wijsheid en werkelijkheid. De kunst van het vragen stellen is misschien wel belangrijker dan het geven van antwoorden.”

Inhoud cursus
Gedurende zes donderdagavonden gaan cursisten ‘op pad’ met filosofen. Ze bespreken een aantal belangrijke vraagstukken binnen de filosofie. Met artikelen uit filosofische tijdschriften gaan ze in op de actuele thema’s. “De precieze vorm van de cursus is mede afhankelijk van de deelnemers en wat hun wensen zijn. We sluiten aan bij hun wensen”, aldus Ruud Heesen.

Praktische informatie
De  basistekst en het niveau van de cursus zijn bovenbouw vwo. Voor deelname wordt een éénmalige bijdrage van vijf euro gevraagd. De cursisten besteedt tussendoor gemiddeld een uur per week aan ‘huiswerk’. De cursus vindt één avond per maand op donderdagavond plaats van 20.00 tot 22.00 uur. De data zijn dit jaar 29 september, 20 oktober, 17 november, 15 december en in 2023 op 12 januari en 9 februari. Locatie is het Varendonck College locatie Asten, Beatrixlaan 25.

Meer weten?
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Ruud Heesen, r.heesen@varendonck.nl, 0493 672672. Inschrijven kan via:  https://forms.office.com/r/f7vShdXr46

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Vandaag gesloten

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk
Crisisdienst maatschappelijk werk buiten kantoortijd

(040) 25 30 350