Cursus: filosofie en de kunst van de goede vragen stellen

Gedurende zes donderdagavonden gaan cursisten ‘op pad’ met filosofen. Ze bespreken een aantal belangrijke vraagstukken binnen de filosofie. Met artikelen uit filosofische tijdschriften gaan ze onder begeleiding van een vakdocent in op de actuele thema’s.

Wijsheid en waarheid
De cursus is breed en beschouwt vele invalshoeken. “Er zijn meerdere manieren om naar de waarheid te kijken. De invalshoeken bieden een breder perspectief. Je leert je te verplaatsen in de positie van anderen. De waarheid is symfonisch”, vertelt Ruud Heesen. “Filosofie staat voor de liefde voor wijsheid en werkelijkheid. De kunst van het vragen stellen is misschien wel belangrijker dan het geven van antwoorden.”

Inhoud cursus
Gedurende zes donderdagavonden gaan cursisten ‘op pad’ met filosofen. Ze bespreken een aantal belangrijke vraagstukken binnen de filosofie. Met artikelen uit filosofische tijdschriften gaan ze in op de actuele thema’s. “De precieze vorm van de cursus is mede afhankelijk van de deelnemers en wat hun wensen zijn. We sluiten aan bij hun wensen”, aldus Ruud Heesen.

Praktische informatie
De  basistekst en het niveau van de cursus zijn bovenbouw vwo. Voor deelname wordt een éénmalige bijdrage van vijf euro gevraagd. De cursisten besteedt tussendoor gemiddeld een uur per week aan ‘huiswerk’. De cursus vindt één avond per maand op donderdagavond plaats van 20.00 tot 22.00 uur. De data zijn dit jaar 29 september, 20 oktober, 17 november, 15 december en in 2023 op 12 januari en 9 februari. De locatie is het Varendonck College, Beatrixlaan 25 in Asten.

Inschrijven
Dat kan via deze link:  https://forms.office.com/r/f7vShdXr46

Meer weten?
Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Ruud Heesen, r.heesen@varendonck.nl, 0493 672672.

 

Cursus: filosofie en de kunst van de goede vragen stellen

Tijden

Locatie

Beatrixlaan 25

5721 LZ Asten

Kosten

€5 euro voor 6 bijeenkomsten per deelnemer

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk