10.000e rit voor AutoMaatje Asten-Someren

AutoMaatje Asten-Someren rijdt 10.000e rit

AutoMaatje bereikt in Asten en Someren een nieuwe mijlpaal: de 10.000e rit van AutoMaatje is een feit. En dat zelfs ondanks lockdowns en niet of beperkt kunnen rijden in Corona-tijd. Daaruit blijkt dat deze vorm van vervoer zeer gewaardeerd wordt.

Veel betrokken vrijwilligers

Dit getal en deze mijlpaal zijn mooi, maar de betrokkenheid van alle vrijwilligers is nog veel mooier. “Deze aantallen ritten zijn alleen mogelijk dankzij de tomeloze inzet van al onze vrijwilligers. Dat zijn er 80 in totaal: 71 chauffeurs, 7 planners en 2 vrijwilligers die bij mensen langsgaan voor uitleg en ondertekening van formulieren”, vertelt Mireille Bohnen, coördinator van AutoMaatje. “We zijn echt hartstikke blij met en dankbaar voor hun inzet. Want eerlijk is eerlijk, zonder hen zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Het is een hele planning die de vrijwilligers samen elke week rond krijgen.”

Persoonlijke noot

De betrokkenheid van de vrijwilligers is groot, de persoonlijke noot is de sleutel. “We merken dat zowel deelnemers als chauffeurs het persoonlijke contact fijn vinden. Deelnemers zijn vaak vol lof over de vriendelijkheid en het geduld van de chauffeurs, het leuke contact wat er soms ontstaat”, zegt Silvia Bouwmans, eveneens coördinator van AutoMaatje. “Chauffeurs hebben de rust en tijd om mensen te begeleiden van deur tot deur, of zelfs tot de wachtkamer als dat wenselijk is. De ontmoetingen leiden tot mooie verhalen en uitwisselingen”.

Meer informatie over AutoMaatje vind je hier op onze website.

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je gewoon liever iemand even persoonlijk spreken? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op. Je mag ons ook altijd e-mailen, dan reageren we zo snel mogelijk!

0493 44 12 34

Vandaag gesloten

info@oniswelzijn.nl

Of gebruik het contactformulier

Vacaturebank vrijwilligerswerk
Crisisdienst maatschappelijk werk buiten kantoortijd

(040) 25 30 350